FAQ - Frågor och svar

- Vanliga frågor och svar kring smslån!

SMSLån2 är ditt självklara val när du ska låna snabbt och enkelt via smslån. Oavsett om du ska låna 500kr, 1000kr, 2000kr, 3000kr, 4000kr, 5000kr eller 10000kr så hjälper vi dig att hitta rätt bland de största långivarna för smslån i Sverige. Du lånar snabbt och enkelt mellan 500kr och 10000kr.

Nedan finner du frågor och svar på de vanligaste frågorna kring smslån.

Vad är ett smslån?

Sms-lån eller snabblån som det också kallas är ett typ av lån där du enkelt lånar en mindre summa pengar. Vanligtvis rör det sig om att man lånar mellan 500kr och 5000kr.
Det kan exempelvis vara väldigt användbart när pengarna är slut och du har akuta skulder (såsom räkningar, hyra eller avbetalning) att betala för att undvika eventuella betalningsanmärkningar.

Vanligtvis görs ett smslån med just ett SMS till långivaren men i vissa fall kan du även göra en ansökan direkt på webben eller via telefon.

Vad krävs för att jag ska beviljas ett smslån?

I de allra flesta fall kräver långivaren att du är minst 18 år, att du inte har några betalningsanmärkningar. Vissa undantagsfall finns där långivaren accepterar att du har betalningsanmärkningar men att du har en ordnad ekonomi med betalningsförmåga.

Hur lång tid tar det innan jag får pengarna?

Förutsatt att det är en vardag och att du har samma bank som långivaren så får du pengarna insatta under samma dag. Flertalet av de större långivarna har utbetalningskonton i de större bankerna för att kunna göra en utbetalning snabbt och smidigt direkt till ditt konto.

Ditt smslån behandlas oftast inom några minuter. Så det går snabbt att få ett besked!

Hur mycket kan jag låna?

Vanligtvis kan du göra ett smslån/snabblån på mellan 500kr och 3000kr. För de högre beloppen (oftast över 3000kr) kräver de flesta långivare att du tidigare haft smslån hos dom och att du har återbetalt dessa utan bekymmer. Villkoren skiljer sig något mellan de olika aktörerna, om du önskar mer detaljerade villkor och bestämmelser så kan du gå in på respektive aktörs hemsida för ytterligare information.

När ska lånet återbetalas?

I de allra flesta fall gäller återbetalning inom 15-30 dagar från det att smslånet blivit utbetalt. För de större lånen gäller oftast en något längre tid (såsom 60-90 dagar) för återbetalning.

Kan jag låna pengar trots betalningsanmärkning?

Hos de flesta långivare som erbjuder smslån kan du ansöka om lån trots att du har betalningsanmärkning. Oftast baserar dom inte beslutet på att du har en betalningsanmärkning eller inte, utan på hur din ekonomi faktiskt ser ut.

Vissa långivare har en gräns på hur många betalningsanmärkningar som du maximalt får ha för att du ska få ansöka om lån. I Sverige finns det cirka 500 000 personer som har betalningsanmärkningar så det är inget fel i att man någon gång hamnar i skuldfällan.

Det ska dock sägas att en ansökan behandlas från fall till fall.